Ett evigt letande men också ett intresse

Vi har alla olika intressen och jag kan tycka att mina vänners intressen ibland är helt knäppa. Man har ju hört om folk som samlar på frimärken osv och där kan jag ändå se ett värde eftersom frimärken gärna blir mycket värda efter en tid. Men att exempelvis ständigt sitta och leta reservdelar till din bil vet jag inte riktigt om jag förstår. Min lillebror har nämligen ett gigantiskt intresse för motorsport och bilar och egentligen allt som har en motor och går framåt och gärna snabbt. Han kan sitta dag in och dag ut och leta efter reservdelar som han behöver till bilen och jag ser det egentligen bara som en börda.

Om du behöver reservdelar till din bil så ska ju det bero på att bilen faktiskt gått sönder och då kan det väl ändå inte vara med ett leende du sitter och letar efter nya delar. Jag tänker ju bara på kostnaden och är nervös om bilen ska gå igenom besiktningen eller inte. Men jag förstår samtidigt att vi är olika och å andra sidan är jag väldigt tacksam att han har just det intresset.

Hjälp i rätt tillfälle

Med andra ord så ser jag hans intresse som ett evigt letande, men att leta reservdelar till din bil ser han som ett stort intresse. Nu på senare år har jag däremot insett att det är ganska bra eftersom han dessutom gärna letar åt mig. Med andra ord så slipper jag i och med att han på sin fritid ägnar mycket tid att leta efter reservdelar. Jag kan enkelt få tag i det jag behöver och min lillebror är mer än glad att kunna hjälpa till. Så på något vis får jag väl vara glad att han gillar det här eviga letandet och njuta av att någon letar åt mig.