Änglavingar och stjärnstoft

Nej, det här inlägget ska inte handla om någon framtida julkalender i TV, även om titeln nästan låter som något sånt.

Istället handlar det om min smyckestillverkning. Jag gör nämligen egna smycken och nu inför julen gör jag också smycken till familj och vänner. I år är temat änglavingar och stjärnstoft. Det handlar om berlocker till halskedjor, armband och örhängen. Genom att sätta ihop en pärla eller en sten med en liten silverring och sedan ett par änglavingar så får man så vackra små änglar som kan användas till olika smycken. Stjärnstoft är egentligen glitterpulver som kan limmas fast på smyckesdelar. Jag kallar det för stjärnstoft för det ser ut som små, små glimmande stjärnor på natthimlen.

Att handla smyckestillbehör på nätet

Jag tycker det är väldigt bekvämt att handla smyckestillbehör på nätet. I år har det som sagt blivit många änglavingar till smycken. Oftast blir det små paket även om man beställer ganska mycket och oftast får man leveransen direkt hem i brevlådan. Det är bekvämt och enkelt. Nu när jag ska göra många änglasmycken så beställer jag de olika delarna var för sig, annars finns det en del som säljer de olika delarna till en ängel som ett kit. Då vet man att man får stenar, vingar och andra delar som passar ihop. Annars får man vara noga med att kolla måtten noga så att silverringen som man tänkt använda som gloria inte är för stor och faller ner på halsen på ängeln.

Vad behöver du till en ängel

För att göra en ängel behöver du:

  • hattpinne, som behöver vara ca 1,5 cm längre än själva ängeln.
  • En större pärla eller sten till kropp.
  • Änglavingar
  • En mindre pärla eller sten till huvudet
  • Ev en liten ring som gloria – denna måste vara mindre än huvudpärlan

Sen behöver du också en liten tång för att kunna göra en ögla längst upp på hattpinnen. Du behöver också en liten avbitartång för att klippa av hattpinnen om den skulle vara för lång.