MC verkstäder & försäkring

Det där med försäkringar är något som många tycker är jättejobbigt. Jag vet själv när jag har bytt bil eller som sist när jag skaffade en ny mc. Det blir ofta att man tar det försäkringsbolag som man haft tidigare och där alla familjens fordon är försäkrade. Men när du köper en mc kan det verkligen löna sig att reda lite mer i det där med försäkringar. Jag vet av personliga skäl vad det kan kosta när du ska reparera din kärlek på två hjul. Första gången när jag hade kört omkull lämnade jag hojen till en mc verkstad i Göteborg. Dom var verkligen kanonbra där och det var inga problem med kontakten med mitt försäkringsbolag. Men hade jag inte haft rätt försäkring så hade det blivit dyra konsekvenser av mitt åkande.

Att teckna MC-försäkring

Att tänka på när du ska teckna din MC-försäkring är att det finn olika nivåer på försäkringar och du vill ju ha den försäkringen som passar just dig. Precis som när du tecknar vilken försäkring som helst så är ju dessa varierande beroende på vilken typ av skydd och täckning du önskar. Att köpa en mc är ofta en ganska dyr investering så de flesta vill att försäkringen ska gälla skador både på sig själv samt på fordonet. Om du kvaddar din mc så vill du självklart ha en ersättning som täcker skadorna och reparationerna. Om du har en äldre modell av mc så kanske du inte alls har det behovet av att försäkra den särskilt högt, den kanske bara är värd några tusen. Då är det ofta ingen större idé att teckna en omfattande försäkring.

Trafikförsäkring för MC

Om du väljer att teckna en trafikförsäkring så får du enbart det skydd du har rätt till enligt lag. Alla måste ha en trafikförsäkring som minsta försäkring så länge inte ditt fordon är avställt. Vitsen med en trafikförsäkring är att den ska täcka de personskador och skador på andras fordon som DU är vållande till. Däremot gäller inte försäkringen för ditt EGET fordon. Så du kan inte få någon som helst ersättning för skadorna på din mc. Se trafikförsäkringen som en grundläggande försäkring för din egen vistelse i trafiken och inte för din mc.