Om du bor i norr och är jägare

Ja, när jaktsäsongen drar i gång så är det många glada människor runt om i Sverige. Detta är en hobby som många delar och det är fantastiskt att få vara en del av detta. Jag längtar redan efter nästa år så snart jaktsäsongen tagit slut och det är lika kul varje år att återförenas när jakten sätter i gång. Däremot så ser jaktsäsongen olika ut beroende på vart i Sverige du bor, jag bor i Västra Götaland och vi har ofta mest problem med regn när vi väl är ute. Däremot så träffade jag förra veckan en kille på en mässa som bor nästan längst upp i Sverige, som med andra ord har helt andra aspekter på vad det kan vara som ställer till jakten.

Vädermässigt så handlar det givetvis om snö och jag fick då höra mer om hur det är att använda sig av jaktskidor. Detta har jag aldrig egentligen hört talas om och jag har verkligen aldrig testat dem. Han skickade då en länk, https://www.jagarliv.se/jakt/utrustning-jakt/jaktskidor/ för att jag skulle få en liten bättre förståelse och det fick jag minst sagt efter att jag besökt Jägarlivs hemsida och läst mer om jaktskidorna.

Skidor i snön

Det finns ofantligt många modeller och storlekar och andra funktioner som skiljer de olika skidorna isär, men det enda jag kan konstatera med säkerhet är att det är ett väldigt bra verktyg när det är snö ute och du ska ut och jaga. Då har du ett par rejäla skidor på dig som verkligen underlättar framkomlighet och hur man under tiden förflyttar sig i markerna. Det var väldigt intressant att höra om jaktsäsongen från ett annat perspektiv och jag ser fram emot när jag ska upp till Norrland och för första gången jaga i ett par jaktskidor.