Altan makeover med målning, soffa, kassapparat och fårskinn

Det rör sig mot vår och i förrgår kunde vi sitta på altanen i eftermiddagssolen utan att frysa för första gången i år. Kvicksilvret kröp upp mot 15 på altanen (som är inglasad med skjutväggar och skjutbara glas) och utanför var det 8 grader. Solen värmer en del så här års trots allt, den värmer upp luften snabbt när den tittar fram, smälter snö och frost och löser upp dimman. Det blir ofta riktigt fina vyer när lågstående sol lyser upp dimman, moln och frosttäckta gnistrande ängar. Vi började prata om att ge vår gamla altan den makeover den förtjänat efter lång och trogen tjänst. Slipning och målning stundar, och sen ska två gamla fåtöljer, en fin men sliten kassapparat som ungarna lekt med, en plastpool och lite annat som sett sina bästa dar ut. Vi ska ha en stor soffa med några fårskinn på så att man kan sitta, halvligga eller ligga beroende på och ha det gott. Vi ligger gärna inne också, vi halvligger i var sin ände av vardagsrumssoffan när vi ska se på tv eller prata. Det känns lite gammaldags att alltid sitta rakryggad vad man än gör. Eller så är vi bara lata. Vi ska också sätta upp nya extraljus på ett par platser så att det blir mysigare och känns större.

Vi ska börja titta lite på internet efter prylarna vi behöver vi tror det blir billigare så eller så åker vi helt enkelt till http://www.ikea.com/. Ikea är lite halvbeige så vi köper nog inte allt där en del köper vi nog på http://www.stayhome.se/ jag gillar deras stil och sortiment rent generellt,så även om man inte kan ta på sakerna så vet jag att jag brukar bil nöjd med deras grejer.

Till helgen kommer en gammal bekant på besök, han hade visst sagt upp sig och börja leta efter annat. Han sa att han ville skicka en spontanansökan till https://icgnordic.se/ då det ligger ganska när där han bor och även ett par andra ställen. Jag har utlovat lite coaching så att ansökningarna blir bra, jag har gjort det förr :).